Nothing is brighter than white.

De kleur wit. Het is kwetsbaar, het wordt snel vies en je bent snel bang als je het aan hebt om zomaar ergens te gaan zitten want, straks heb je een vlek op je bil en loop je voor schut! En O M G, dat kan echt niet als echt fashionista! Maar toch is wit wel echt mijn favo kleur in de zomer. Ook deze zomer blijf ik trouw aan mijn wit. Ik heb een wit colbertje en ik ook een wit colbert gilet. Een witte tas! Kan natuurlijk ook niet ontbreken en witte all stars, een witte skinny jeans, witte blousjes, shirts en truien in overvloed en het enige witte wat nog op mijn verlanglijstje staat is een witte pantalon. Nou heb ik naast mijn huwelijk met wit een affaire met zwart! Ssstt, niet door vertellen he! 😉  Ik hoor ook heel vaak dat mensen vinden dat zwart en wit niet bij elkaar passen!? I disagree! Maar, aangezien ik een affaire heb met zwart, draag ik het meestal los van elkaar, wit mag er natuurlijk niet achter komen dat ik twee lieverlings kleuren heb in mijn kledingkast! Deze zomer heb ik niet zoveel wit op straat gezien, wel in de winkels! En vooral deze winter komt wit terug, samen met zwart, licht roze, baby blauw en leger groen voor wat ik tot nu toe heb zien hangen bij de herfst/winter collectie in de Zara en Mango. En aangezien ik zojuist mijn kledingkast heb uitgezocht en ontzettend veel heb weg gedaan is er plenty of space! Hoop ik teminsten.. En nu nog het grootste probleem waar ik het in het begin al over had, de kwetsbaarheid! Vlekken in witte kleding zijn spijtig en helaas niet te voorkomen.. Vandaar een paar handige tips voor de onhandige huisvrouw (zoals ik)! Ik heb zelf altijd een doosje vanish vlekken verwijderaar in huis! Helpt echt super goed, en voor tips kun je altijd terrecht bij Vanish Tip Exchange. En als je de vlek er zelf nou echt niet uit krijgt? Dan heeft oma vast nog wel een goeie tip uit de oude doos! Ik heb door de jaren heen een aantal tips verzameld, en die ga ik nu met jullie delen!

Tip 1. Rode wijn! Ik hou er wel van, maar knoeien is  funest voor je kleding! En hoe kan je dat nou bestrijden? Daar doe je witte wijn overheen!

Tip 2.  Vetvlekken, iedereen denkt dat ze onverwijderbaar zijn! Maar met een beetje afwasmiddel erop kan je ze zo in de wasmachine gooien en is het als van ouds. Dit werkt overigens niet bij 100% polyester en suéde.

Tip 3.  Chocolade vlekken! Iedere vrouw houdt van chocola en zo ook de fashionista’s! En dan knoei je wellis. Helaas? Nu niet meer! Flink met volle melk op de vlek deppen met een doek en vervolgens in de wasmachine gooien en de vlek zou verwijderd moeten zijn. (Dit kan overigens ook met bloedvlekken)

Tip 4. Dit is geen tip voor vlekken in kleren maar voor vlekken op de spiegel! Want om je outfit goed te kunnen bekijken heb je ofcourse ook een schone spiegel nodig, maar zodra je het met een nat doekje afneemt blijf je strepen zien! Maar vanaf vandaag niet meer! Je gebruikt gewoon oude kranten, je spuit glassex op je spiegel gaat daar met de oude krant overheen en je spiegel is blinkend schoon! Daarna wel goed je handen wassen voordat je inkt op je kleding krijgt. Krijg je wel inkt op je kleding? Met wat pure spiritus heb je het er zo uit.

(De foto hieronder is een foto die gemaakt is tijdens de modeshow van mijn opleiding afgelopen jaar. Ik heb zelf de broek gemaakt + ontworpen! Ben er super trots op en mijn lieftallige vriendinnetje wilde mijn outfit met een duidelijke voor liefde voor zwart en wit lopen op de catwalk!)

sdugdhgf

 

header blog 6

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s